SURADNICI I PARTNERI

Općine Bjelovarsko-bilogorske županije

općina berek

Općina Berek

Dan općine je 29. rujna (blagdan Sv. Mihovila). Općina Berek proglašena je općinom na prostoru od posebne državne skrbi.

Općina Dežanovac

Općina Dežanovac

Dežanovac se nalazi 15 km jugoistočno od Daruvara, 16 km istočno od Garešnice te 22 km istočno od Pakraca. U općini djeluju tri nogometna kluba.

Općina Đulovac

Općina Đulovac

Na području općine prostiru se južni obronci Bilogore i zapadni obronci Papuka. Najznačajniji gospodarski subjekti su vinogradi Badel-1862 s oko 150 ha vinograda.

Općina Hercegovac

Općina Hercegovac

Imenom Hercegovac se spominje 1730. godine. Dan Općine Hercegovac slavi se 5. veljače. Današnja Općina konstituirana je 28. travnja 1993. godine.

općina ivanska

Općina Ivanska

Općina Ivanska smještena je u zapadnom dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije. Reljef je ravničarski i blago brežuljkast.

Općina Kapela

Općina Kapela

Kapela je velikom većinom poljodjelski kraj s nešto manjih obrta.

Općina Končanica

Općina Končanica

Končanica leži uz rijeku Ilovu između Bilogore na sjeveru, gore Papuk na istoku i Moslavačke gore na zapadu. Selo je udaljeno od Daruvara oko deset kilometara.

Općina Nova Rača

Općina Nova Rača

Brežuljkasto-ravničarski kraj. Okolica Nove Rače bila je naseljena prije više od 6 000 godina, što potvrđuju arheološke iskopine ostatka glinenog posuđa, oružja i alata.

Općina Rovišće

Općina Rovišće

Osnova na kojoj se temelji gospodarstvo Rovišća, ali i okolnih sela jest primarni sektor. Što se poljoprivrede tiče pretežno se uzgaja puno različitih kultura na malim površinama.

Općina Severin

Općina Severin

Gospodarski razvitak Severina danas ovisan je prije svega o poljoprivredi i malom poduzetništvu. Razvojem naselja stvoreni su uvjeti za primjenu modernih metoda poljoprivrede.

Općina Sirač

Općina Sirač

Taj prostor je od davnina vrlo povoljan za nastanak, razvoj i život naselja. Sirač je od srednjeg vijeka i turskih vremena poznat po utvrdi Sirač, lokalitetu Stari Grad, a odnedavno je mjesto dobilo i novi park, Park branitelja Sirača.

Općina Šandrovac

Općina Šandrovac

Šandrovac se smjestio uzduž vrhova Bilogore gdje se nalazi i najviši vrh Bilogore, a to je Vis (312 m). S Visa se za lijepa vremena može vidjeti dio Podravine i susjedna Mađarska.

Općina Štefanje

Općina Štefanje

Počeci nastajanja naselja počinju negdje 1094. od kada datiraju podaci o darovanju zemlje kralja Ladislava zagrebačkoj nadbiskupiji, na kojoj se nalazi Štefanje.

Općina Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica

Gospodarski razvoj Velika Pisanica temelji na razvoju obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji, a posebice onoj ekološkoj.

Općina Velika Trnovitica

Općina Velika Trnovitica

Velika Trnovitica izrazito je poljoprivredni kraj s dosta kooperanata, kako u stočarskoj, tako i u ratarskoj proizvodnji, gdje je tradicionalna proizvodnja povrća.

Općina Veliki Grđevac

Općina Veliki Grđevac

Grđevački kraj proteže se od jugozapadnih obronaka Bilogore, preko rijeke Česme prema krajnjim sjevernim padinama Moslavačkog gorja.

Općina Veliko Trojstvo

Općina Veliko Trojstvo

Veliko Trojstvo nalazi se sjeveroistočno od Bjelovara. Dočekat će vas ugodni krajolik, opojni miris livada i polja, a prometnice, šumski puteljci i staze odvest će vas istočno i sjeverno u poznata izletišta.

Općina Zrinski Topolovac

Općina Zrinski Topolovac

Općina Zrinski Topolovac poznata je po tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji "Dani Zrinskih u Zrinskom Topolovcu".

Adresa 

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije
P. Preradovića 4/1,
43000 Bjelovar

OIB: 76208735948

Kontakt

Email: info@jurabbz.hr
Tel. 043 225 999 
Fax 043 225 998

DIJELITE OVU STRANICU!

Built with Mobirise web theme